Povećano nasilje protiv kršćana

Foto: bangladeshcanadaandbeyond.blogspot.com

INDIJA (IKA) – U Indiji je ove godine bilo 29 slučajeva nasilja nad kršćanima, priopćila je katolička tiskovna agencija FIDES koja je podatke prikupila od volontera “Ujedinjenoga kršćanskog foruma, linije za pomoć” (United Christian Forum Helpline). Oni su u zemlji aktivirali telefonsku liniju radi slušanja i bilježenja slučajeva nasilja, prijetnji i zastrašivanja raznih vrsta nad kršćanskim zajednicama. Podatci se ne razlikuju mnogo od onih iz 2018. godine, u kojoj je u prosjeku mjesečno zabilježeno 20 slučajeva.
To je gotovo jedan slučaj nasilja dnevno, rekao je odvjetnik Tehmina Arora, aktivist za ljudska prava i pravni savjetnik nevladine organizacije “Alijanse za obranu slobode” (Alliance Defending Freedom). Arora je naveo nedavni slučaj: Molitveni su susret u državi Rajasthan prekinuli hinduistički ekstremisti koji su bacali kamenje i uzvikivali slogane protiv kršćana, s lažnim optužbama za obraćenje. Policija do sada nije poduzela ništa, nije podnijela ni službenu tužbu protiv krivaca.
Po mišljenju odvjetnika, ako političke snage ne prestanu poticati ljude da sami kroje pravdu, kultura masovnoga nasilja i nekažnjivosti postat će pravilo. Težnja da se ne podnosu tužbe protiv počinitelja nasilja pokazuje prešutno sudioništvo između počinitelja nasilja i policije koja očito uživa pokroviteljstvo mjesnih političkih vođa i dužnosnika.

Izvor: Crkva na kamenu