Požeški gimnazijalci školovat će osam učenika u Beninu

Foto: IKA

POŽEGA (IKA) – Učenici i djelatnici Katoličke gimnazije u Požegi dočekali su u utorak 19. travnja u Dvorani sv. Terezije Avilske misionarku Jacintu Petrović, redovnicu Marijinih sestara od čudotvorne medaljice koja djeluje već 12 godina u Beninu. Nakon uvodne molitve koju je predvodio vjeroučitelj Marijan Pavelić, gimnazijalci su predstavili adventski karitativni projekt škole “Dajmo im šansu”. Naime, od 7. do 20. prosinca protekle godine učenici Katoličke gimnazije izrađivali su čestitke, jaslice, ukrase, naljepnice za stakla, pekli kolače i izrađivali razne druge predmete koje su potom prodavali na štandu na šetalištu u centru grada.
“Drago nam je što smo, zahvaljujući darežljivim i dragim Požežanima prikupili sredstva za školovanje čak osam učenika u Beninu, ali još više se radujemo što smo našim sugrađanima posvijestili kako je važno pomoći potrebnima”, rekla je Maria Franjić, učenica 3. razreda Katoličke gimnazije.
Nakon što su predstavnici učenika uručili svoj mali doprinos za zajednicu Marijinih sestara koja vodi brigu o školovanju oko tisuću djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država, s. Jacinta je požeškim gimnazijalcima ukratko predstavila život učenika u Beninu, rekavši da tamošnja djeca još uvijek nemaju knjiga, a uglavnom jedu prstima jer nemaju pribora za jelo. “Na žalost, ima još mnogo djece koja ne mogu ići u školi jer ih nema tko školovati i zato je svaka pomoć dobro došla”, rekla je sestra Jacinta te zahvalila učenicima Katoličke gimnazije i njihovu ravnatelju Ivanu Bedeničiću što imaju otvoreno srce za potrebe drugih.

Izvor: Crkva na kamenu