Proslava svetkovine Duha Svetoga

Foto: Cnak

BOBANOVO – Kao i proteklih godina i ove godine posebno je svečano proslavljena svetkovina Duha Svetoga u Bobanovu, koje pripada župi Prenj. Za ovu veliku svetkovinu, 9. lipnja, vjernici su se pripremili trodnevnicom. Svaku večer molila se pobožnost Duhu Svetom i slavila sveta Misa u 19 sati. U Duhu Svetome možemo sve, a bez Duha Božjega ne možemo ništa, toga su dobro svjesni i žitelji ovoga naselja prenjske župe.
Prvu večer trodnevnice misno slavlje predvodio je don Pero Miličević, tajnik biskupov. Drugu večer bilo je pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a svetu Misu predvodio je fra Velimir Bagavac, župni vikar u Drinovcima. Na uočnicu i ujedno treću večer trodnevnice, misno slavlje predvodio je don Ivan Perić, župnik Cima i Ilića. Nakon svete Mise upriličena je Smotra folklora. Nastupilo je 7 kulturno-umjetničkih društava, predvođenih domaćim kulturno-umjetničkim društvom “Naši korijeni”. Pučko veselje, uz čuvanje narodnih običaja i tradicije, potrajalo je do dugo u noć.
Na samu svetkovinu, pučku Misu predvodio je don Milenko Krešić, profesor na KBF-u u Sarajevu. Unatoč vrućini okupio se velik broj vjernika. Na kraju svete Mise župnik don Mile Vidić sve je pozdravio i zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji proslave Duha Svetoga na Bobanovu.

Izvor: Crkva na kamenu