Proslavljen spomendan blaženih Drinskih mučenica

Foto: KTA

SARAJEVO – U crkvi Kraljice sv. Krunice na Banjskome Brijegu u Sarajevu, 15. prosinca, proslavljen je spomendan blaženih Drinskih mučenica. Euharistiju je predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u koncelebraciji nekoliko svećenika među kojima su bili: odgojitelj u internatu KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu i rektor crkve Kraljice sv. Krunice na Banjskom Brijegu vlč. Sandro Jurešić, rektor sjemeništa Redemptoris Mater dr. don Michele Capasso te tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.
Na Misi su sudjelovale redovnice Kćeri Božje ljubavi kao i sestre drugih družbi, bogoslovi i velik broj vjernika štovatelja blaženih Drinskih mučenica.
U prigodnoj propovijedi mons. Vukšić osvrnuo se na život pet sestara s. M. Jule Ivanišević, s. M. Berchmane Leidenix, s. M. Krizine Bojanc, s. M. Antonije Fabjan i s. M. Bernadete Banje, koje su živjele ustaljenim redovničkim životom u svom samostanu, koji je nosio naziv Marijin dom. “Do kobnoga prosinačkog četvrtka… U skladu s karizmom i poslanjem vlastite zajednice, svjedočile su svoju katoličku vjeru. U samostanu su živjele prema pravilima svoje zajednice, a u mjestu vodile osnovnu školu, u njoj održavale nastavu, pomagale susjedima od kojih su najbrojniji bili pravoslavci, njegovale bolesnike, pekle kruh djeci državnoga dječjeg doma te, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagale siromahe i prosjake. Zbog toga je njihova kuća bila prozvana gostinjcem siromaha”, istaknuo je nadbiskup Tomo.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA