Proslavljeno 30 godina djelovanja IKA-e i 25 godina HKR-a

Foto: IKA

ZAGREB (IKA) – Svečana proslava 30. obljetnice osnutka Informativne katoličke agencije i 25. obljetnice početka emitiranja programa Hrvatskoga katoličkog radija održana je 18. travnja 2023. u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.
Proslavi su nazočili brojni uzvanici, nadbiskupi i biskupi, među kojima umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik HBK zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua, predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske katoličke mreže i zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, provincijalke i provincijali, izaslanici ministara te prijatelji, djelatnici i suradnici IKA-e i HKR-a.
Predsjednik HBK Dražen Kutleša je, nakon pozdrava, kazao da su IKA i HKR kao katolički mediji izgradili identitet s jasnim crkvenim poslanjem širenja Radosne vijesti. “Osim evangelizacijske uloge, oni nastoje biti i sredstvo dijaloškog odnosa prema drugim vjerskim zajednicama i društvu. U doba takozvane infodemije, kada je svijet vjerodostojnih i transparentnih informacija sve teže približiti javnosti, jedan od važnih zadataka im je još snažnije učvrstiti vjerodostojnost, vodeći računa o tome da svojim objavama zadrže teško stečeno povjerenje”, rekao je nadbiskup Kutleša.
Obljetnice HKR-a i IKA-e čestitao je i papa Franjo, čiju je poruku poslao državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, a pročitao ju je nuncij Lingua.
Premijerno je prikazan dokumentarni film “Prvih 25 godina HKR-a” autorica Diane Tikvić i Mihaele Varenice. Projiciran je i videoprikaz “30 godina IKA-e” koji su pripremili glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić i voditelj Tehnike HKR-a Mihael Varenica. Uslijedila je dodjela zahvalnica bivšim urednicima i ravnateljima, djelatnicima i suradnicima HKR-a i IKA-e, a uručili su ih biskup Gorski i vlč. Krunoslav Novak.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA