Radosno proslavljen “Uskrs fest”

Foto: Cnak

ZAGREB – Na ovogodišnjem “Uskrs festu” kojim je proslavljeno 40 godina postojanja najstarijega kršćanskog festivala na Bijelu nedjelju u Lisinskom nastupilo je 15 izvođača s 15 novih pjesama. Festival u organizaciji Ureda HBK za mlade i Hrvatskoga katoličkog radija nije bio natjecateljskoga karaktera. Prigodnim riječima na “Uskrs festu” obratili su se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Odbora za mlade pri HBK pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.
Na “Uskrs festu” 2019. nastupili su: Veritas aeterna i Mihovil iz Splita, Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić iz Rijeke, Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika, Grupa Oton iz Rijeke, Davor Terzić iz Rovinja, Antonio Tkalec iz Varaždina, iz Zagreba je nastupilo petero izvođača i to: Bogoslovski Ben(d) Sirah, Čedo Antolić i zbor Hrid, Matea Horvat, grupa RiM, zbor Anima una, te iz Bosne i Hercegovine fra Marin Karačić iz Širokoga Brijega i VIS Otkrivenje iz Mostara – župa Sv. Ivana Apostola i Evanđelista. Od svih izvođača samo je dvoje debitiralo na ovogodišnjem “Uskrs festu”: Stijepo Gleđ Markos iz Dubrovnika te VIS Otkrivenje iz Mostara.
U revijalnom dijelu festivalskoga programa nastupili su: Nina Badrić, Marija i Ivana Husar, Alan Hržica, zbor Izvor te svjetski poznati fizičar i znanstvenik Davor Pavuna.
Organizacijsku ekipu “Uskrs fest” 2019. činili su: redateljica Petra Radin, umjetnička voditeljica Marija Husar, izvršni direktor Slavko Nedić, a generalni direktor i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Mihael Prović. Voditelji večeri bili su Diana Tikvić i Branimir Gubić.
Povodom 40 godina “Uskrs festa” izdan je i kompilacijski CD. Na prvom CD-u nalaze se pobjedničke pjesme od 2002. do danas, na drugom CD-u pobjedničke pjesme od 1979. do 2001., a na trećem CD-u prikupljene su uspješnice koje nisu nagrađene.

Izvor: Crkva na kamenu