Samo srcem dobro vidimo

Foto: Radio Ljubuški

ŠIPOVAČA-VOJNIĆI (Radio Ljubuški) – Župa Presvetoga Srca Isusova Šipovača-Vojnići proslavila je 16. lipnja svoj patron, a pod svečanom svetom Misom biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić podijelio je sakrament svete Potvrde za 17 krizmanika. U koncelebraciji s biskupom Petrom bio je župnik don Marin Skender, bivši župnik ove župe don Ivan Vukšić i još petorica svećenika.
Riječi dobrodošlice biskupu Paliću uputio je župnik don Marin i troje krizmanika koji su biskupu uručili cvijeće.
U prigodnoj propovijedi biskup Palić govorio je o Presvetom Srcu Isusovu, o mekoći i blagosti ljudskoga srca, ali i o njegovoj kamenosti. Istaknuo je odlomak iz Malog princa koji kaže: “Čovjek samo srcem dobro vidi, ono bitno očima je nevidljivo.” Uputio je nekoliko prigodnih poruka i savjeta roditeljima, kumovima i krizmanicima.
Prije završetka svete Mise četvero krizmanika uputilo je riječi zahvale biskupu Paliću u ime svih krizmanika i cijele župe, te mu uručilo prigodni poklon.
Na kraju je župnik don Marin uputio riječi zahvale biskupu, ali i svima onima koji su pridonijeli da ova svečanost protekne u najboljem redu. Poslije završetka svete Mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, s biskupom, župnikom, kumovima, obiteljima i rodbinom.
Župljani župe Šipovača-Vojnići za proslavu patrona župe pripremali su se kroz duhovnu trodnevnicu.

Izvor: Radio Ljubuški