Slavite Gospodina svi narodi

Foto: Cnak

MOSTAR – U župnoj crkvi sv. Mateja Apostola i Evanđelista u Mostaru, 23. travnja, nakon svete Mise u 18 sati, održan je koncert međunarodne duhovne glazbe pod nazivom “Slavite Gospodina svi narodi”. Koncert je pripremio mješoviti zbor Benedikt iz župe sv. Mateja s voditeljem don Ivanom Marčićem, župnim kapelanom i korepetitorom Emilom Bevandom. Zbor okuplja mlade ljude iz Mostara, ali i drugih zemalja koji su se kao studenti u Mostaru priključili ovome župnome zboru pjevajući na svetim Misama. Tako su se na repertoaru našle skladbe iz: Hrvatske, Ruande, Kolumbije, Francuske, Južnoafričke Republike, Španjolske…
Gosti koncerta i glazbena pratnja bili su: Sabrina Smaka, prof. flauta I; Marija Mila Milas, flauta II; Irena Vučić, violina; Benedikt Ostojić, gitara; Filip Marijanović, bas gitara; Marko Pušić, udaraljke; Nina Kadijević Deronjić, prof. sopran, a kao solisti nastupili su: Nancy Ngutete, Mariana Acosta i Josipa Krezić.
Koncertom su izvođači pokazali kako narodi pjesmom, u skladu sa svojim podnebljem i mentalitetom, daju slavu Gospodinu. Ovaj istinski pokazatelj različitosti koja oplemenjuje i obogaćuje neka nas sve učini još bližima u izvornom poslanju na koje nas Gospodin zove, a to je da svugdje budemo njegovi svjedoci.

Izvor: Crkva na kamenu