Služavke Malog Isusa u Mostaru

Foto: KTA

MOSTAR (KTA) – Na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka 2021., zajednica sestara Služavki Malog Isusa, koja živi i djeluje u Caritasovu Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj” u Mostaru, na skroman način obilježila je 20. obljetnicu svoga dolaska u ovaj grad te u molitvi zahvalila Bogu za dva desetljeća svoga djelovanja. Trenutačno ovu zajednicu čine četiri sestre Služavke Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije: s. Suzana Malešić, predstojnica i ravnateljica Centra, s. Klara Jerković, odgojiteljica u ambulantnom dijelu Centra, umirovljena s. Nevenka Ivančić i s. Nikolina Džavić koja studira na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru.
S. Klara Jerković bila je također članica prve skupine sestara Služavki Malog Isusa koja je tada došla u Mostar pa rado iz svoga dnevnika i iz sestarske kronike čita ono što je zapisano 19. ožujka 2021.: “Tog kišovitog i prohladnog ožujskog dana krenusmo iz Sarajeva. Pod očinskom zaštitom sv. Josipa s. Ljubica Šilar, pok. s. Asumpta Kovačušić i s. Klara Jerković u pratnji s. Liberije Filipović, provincijalne glavarice, s. Rudolfe Paradžik i s. Marine Piljić stigosmo u prohladni Mostar gdje nas je dočekao don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske biskupije, i don Ivan Zovko”. Zapisala je i da su ih toga dana posjetile i sestre iz Neuma i Studenaca i “donijele nam sitnice u povodu useljenja kao i praktične stvari i hranu za večernji obrok”.
Osim spomenutih sestara, u Rehabilitacijskom centru još su djelovale: s. Krunoslava Adžamić, s. Emanuela Juričević, s. Olga Kikić, s. Ratimira Matanović, s. Judita Matić i s. Ana Prkić.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA