Srce Isusovo izvor je dobrote, pravde, ljubavi i mira

Foto: Cnak

POTOCI – Kao i dosadašnjih godina župna zajednica, zajedno sa župnikom don Josipom Galićem, svečano je proslavila svetkovinu Presvetoga Srca Isusova, pod čijom je zaštitom ova župa. Proslavi je prethodila trodnevnica od 5. do 7. lipnja. Prvu večer trodnevnice misno slavlje u 18 sati bilo je osobito posvećeno djeci koji su na kraju svete Mise primili i svečani blagoslov. Drugu večer sveta Misa bila je posvećena bolesnicima, nemoćnima i utamničenima na čiju se nakanu molilo. Velik broj vjernika, osobito mladih, jer se na njihovu nakanu i molilo, okupio se i na uočnicu same proslave. Misno slavlje u 18 sati predvodio je dr. don Marko Šutalo, predstojnik Teološkoga instituta i župnik u Jablanici.
Na sam dan proslave Presvetoga Srca Isusova u župi su slavljene dvije svete Mise u 9 i 18 sati. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je don Stipe Gale, župnik župe Svih Svetih iz Aladinića, a tijekom Mise pjevao je župni zbor. Mnogo se vjernika okupilo na misnome slavlju u dvorištu crkve oko vanjskoga oltara i spomenika žrtvama ratova. Okupljenim vjernicima obratio se župnik don Josip, koji je pozdravio nazočne, a osobito one koji su došli iz drugih župa, te je pozvao da se svi zajednički mole Presvetom Srcu Isusovom da ih prati i štiti na životnom putu. Za nas srce predstavlja ljubav koja je samo u Bogu čista i nesebična. Isus nam daruje svoje srce koje je sama ljubav, a bez ljubavi nema života, ni ovozemaljskoga a osobito vječnoga.
Povodom patrona župe u Potocima mladi iz ove župe već treću godinu organiziraju pučko veselje. Zabava je bila organizirana 10. lipnja na igralištu pokraj župne crkve, a u goste su pozvali poznatoga pjevača Mladena Grdovića. Uz dobru pjesmu i svirku, te ugodnu atmosferu okupljeni su se veselili te tako postali dio prelijepe priče, koja već polako prelazi u tradiciju i okuplja sve generacije promovirajući ovo mjesto, običaje i kulturu.
Nakon svega što je ova župa i njezini župljani pretrpjela u Domovinskom ratu, raduje nas da se na taj prostor ponovo vraća radost i život. Okupljanje mladeži i djece oko Srca Isusova najbolji je pokazatelj da ova župa ima budućnost. Neka Srce Isusovo bude utjeha onima koji su ostali bez svojih najmilijih, a živima podari mir i sreću.

Izvor: Crkva na kamenu