Srce Isusovo izvor je ljubavi

Foto: Cnak

ŠIPOVAČA-VOJNIĆI – Nekoliko je župa u Hercegovini posvećeno Presvetomu Srcu Isusovu, izvoru božanske ljubavi. Među njima je i župa Šipovača-Vojnići u Ljubuškome dekanatu, na samoj granici s Hrvatskom. Trodnevnu pripravu za svečanu proslavu župnoga patrona organizirao je župnik don Jozo Čirko, od 25. do 27. lipnja. Misno slavlje i pobožnost Srcu Isusovu u 19 sati predvodili su kroz tri večeri: fra Stipan Klarić, fra Goran Ćorluka i fra Robert Jolić.
U petak, 28. lipnja, u župi je bilo dvostruko slavlje, proslava patrona župe i sakrament svete potvrde. Uime biskupa svetu krizmu krizmanicima podijelio je generalni vikar don Željko Majić. Krizmanici su se najprije poredali ispred župne crkve, zajedno s krizmateljem, župnikom i još devet svećenika te u procesiji svečano ušli u crkvu. Četrnaest kandidata zajedno s kumovima i roditeljima zauzeli su svoja mjesta u crkvi. Ostali su vjernici, domaći i gosti krizmanika te hodočasnici iz drugih župa, štovatelji Srca Isusova, pobožno pratili, pjevali i molili. Za ovu svečanost u župu su stigli i pjesmom pratili misno slavlje VIS Gospine ruže iz župe Gospe od Ružarija u Splitu zajedno sa župnim vikarom.
Župnik je na kraju svete Mise zahvalio don Željku, svim svećenicama koji su stigli na proslavu, bilo s ovu ili s onu stranu granice, na čelu s fra Ljubom Kurtovićem, dekanom, te svim vjernicima. Osobito je pohvalio ovogodišnje krizmanike kao uzorne vjeroučenike na njihovu lijepu, dostojanstvenu i primjernu ponašanju tijekom cijele vjeronaučne godine.

Izvor: Crkva na kamenu