Srce Isusovo – kralj sviju srdaca

Foto: Cnak

POTOCI – Župa Presvetoga Srca Isusova u Potocima pokraj Mostara proslavila je 19. lipnja patron župe. Za župni titular vjernici sa svojim župnikom don Josipom Galićem pripremali su se kroz trodnevnicu: utorak (16. lipnja), srijeda (17. lipnja) i četvrtak (18. lipnja). Ovo je lijepa prigoda da se duhovno osvježimo. Ovogodišnja svetkovina Presvetoga Srca Isusova bila je u znaku Prve svete Pričesti 16-ero prvopričesnika. Razmišljalo se o božanskom Srcu, kruhu, vinu (Euharistiji) i djetetu.
Svaku večer trodnevnice bila je prigoda i za svetu ispovijed od 17 sati, u 18 sati molila se krunica i litanije Presvetoga Srca Isusova, nakon ove pobožnosti slijedila je sveta Misa. Sve tri večeri trodnevnice svetu Misu predvodio je o. Jozo Milanović, benediktinac s Ćokovca, otok Pašman. U utorak (16. lipnja), prve večeri trodnevnice, uz pobožnosti Srcu Isusovu i svetu Misu bio je tradicionalni blagoslov djece, a u četvrtak (18. lipnja) u 17 sati ispovijed za prvopričesnike i roditelje.
Na sam blagdan Presvetoga Srca Isusova svete Mise bile su u 9 sati (tiha Misa) i svečana Misa u 18 sati. Budući da je ove godine na župni titular iznimno i Prva sveta Pričest, misno slavlje predvodio je župnik don Josip u prekrasnom ambijentu vanjskoga oltara iza crkve uz nazočnost četvorice svećenika i đakona. Prvopričesnici su sudjelovali u misnom slavlju, te su prinosili darove i recitirali. Slavlje je uzveličao pjesmom dječji zbor i mješoviti župni zbor koji predvodi sestra Bibijana Ćurlin. Radio Marija Bosne i Hercegovine izravno je prenosio misno slavlje. Uz ovogodišnju proslavu Presvetoga Srca Isusova prisjećamo se Lipanjskih zora, moleći Boga za žrtve rata i mir u svijetu i u našoj domovini.

Izvor: Crkva na kamenu