Srce koje je prepoznalo Isusa doživljava istinsku ljubav

POTOCI – Župna crkva u Potocima pokraj Mostara prva je u Hercegovini koja je posvećena Presvetomu Srcu Isusovu. Ove je godine 3. lipnja po 104. put proslavila svetkovinu župnoga patrona. Proslava je započela trodnevnicom 31. svibnja. Prvu večer trodnevnice misno slavlje započelo je u 18 sati na kojem je bio blagoslov djece. Drugu večer trodnevnice na misnome slavlju u 18 sati molilo se za stare i nemoćne, a treću večer slavljena je Misa za mlade. Svete Mise tijekom trodnevnice predvodio je župnik don Josip Galić, a u pripremama su kao i uvijek pripomagale časne sestre franjevke, čiji se samostan nalazi na području ove župe.
Svečano euharistijsko slavlje 3. lipnja, na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova, u 18 sati predvodio je don Damjan Raguž, župnik iz župe Rotimlja. Kao dugogodišnji iskusni pastoralac don Damjan je veoma lijepo i sadržajno govorio o Isusu u našem vjerničkom životu, o Božjoj ljubavi koja nam je postala vidljiva u osobi Isusa Krista, po simbolu njegova srca. Srce je simbol ljubavi, pa je tako cijelo slavlje ove svetkovine u znaku ljubavi Boga prema nama, a Bog nam je to htio posvjedočiti u simbolu Isusova srca.
Uz don Damjana i župnika u koncelebraciji su bili župnici iz susjednih župa: don Ivan Zovko, don Luka Pavlović, don Jakov Renić, don Mladen Šutalo, don Ivica Boras i don Marin Skender, svećenik rodom iz ove župe.
Na ovome misnom slavlju okupio se velik broj vjernika, kojih je svake godine sve više iz Mostara, te je sveta Misa slavljena na vanjskome oltaru pokraj crkve, pa su vjernici mogli pronaći lijepo mjesto u hladovini župnoga dvorišta i pobožno sudjelovati na misnome slavlju. Svojom skladnom pjesmom u ovoj svečanosti sudjelovao je i veliki župni zbor pod ravnanjem s. Bibijane Ćurlin.
U nedjelju, 5. lipnja 2016. u 19 sati, mladi župe Presvetoga Srca Isusova u Potocima, organizirali su kulturno-zabavni program prigodom župnoga patrona, za sve župljane i drage goste. Za ovu prigodnu kulturnu večer pozvan je Miroslav Škoro, jedan od najpopularnijih hrvatskih izvođača. Uz nastup kantautora Škore, nastupile su klape Bura, Signum i Studenac, a kao predgrupa band Dobre vibracije.

Izvor: Crkva na kamenu