Susret Broćanskoga i Banjolučkoga dekanata

Foto: https://www.samostan-petricevac.org

PETRIĆEVAC – U subotu, 19. listopada 2019., u župi sv. Ante Padovanskoga na Petrićevcu u Banjoj Luci, organiziran je prvi, ove vrste, susret dva dekanata Broćanskoga i Banjolučkoga. Gosti iz Broćanskoga dekanata, njih oko dvije stotine, kojega sačinjavaju župe: Čerin, Čitluk, Gradina, Gradnići, Kruševo, Međugorje i Ploče-Tepčići, došli su u pratnji svojih župnika i predstavnika. Prelijep sunčan jesenski dan doprinio je da atmosfera bude još ljepša i ugodnija. Zajedno s domaćinima Banjolučkoga dekanata na susretu je sudjelovalo oko 350 vjernika.
Vrhunac ovoga susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Đuro Bender, dekan gostujućega dekanata u koncelebraciji sa 16 svećenika koji djeluju u ova dva dekanata. Na kraju Mise uslijedio je kratak i prigodan program. Prvo se predstavio dekanat domaćin nakon čega je vlč. Žarko Vladislav Ošap predstavnicima gostujućega dekanata uručio prigodne darove. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje i gostujućega dekanata i uručivanje raznovrsnih i bogatih darova koje su gosti donijeli iz svojih župa. Prigodni glazbeni dio upotpunila je pjevačka grupa mladih gostujućega dekanata iz župe Kruševo.
Cijeli program završio je prigodnim domjenkom kojega je pripremio dekanat domaćin. Nakon okrjepe gosti su krenuli u razgledavanje i obilazak Trapističkoga samostana te banjolučke katedrale i župne crkve koja se nalazi u užoj jezgri grada Banja Luke.

Izvor: Crkva na kamenu