Susret ministranata – malih apostola

ALADINIĆI – Drugi susret ministranata Trebinjsko-mrkanske biskupije organiziran je u Aladinićima 14. lipnja 2016. Oko 210 ministranata iz župa: Domanovići, Gradac, Stolac, Ravno, Trebinja, Prenj, Rotimlja, Dračevo, Čeljevo, Hrasno, uključujući naravno i domaćinsku župu Aladinići, uključilo se u cjelodnevne aktivnosti pune dobroga raspoloženja i prijateljstva, te nezaobilazne zabave uz igre kao što su: nogomet, potezanje konopca, graničar te krunom svih ovih igara, kvizom znanja. Po dolasku ministranata i njihovih svećenika, uz dobrodošlicu župnika don Marka Šutala i kapelana don Ante Čarapine, dobrodošlici su se pridružili i aladinski mladi animatori, te je tako počelo još jedno u nizu zajedničko druženje. Na početku programa najprije je organizirana sveta ispovijed te sveta Misa koju je uz koncelebraciju svećenika i sudjelovanje dvojice sjemeništaraca, Zvonimira i Gabrijela, predslavio don Ivo Šutalo, koji je u propovijedi na simboličan i istovremeno poučan način predstavio suvremenoga čovjeka, njegovo krivo idealiziranje i vrjednovanje.
Nakon riječi ohrabrenja i poticaja slijedio je zajednički objed, a poslije snage prikupljene obrokom, svi prisutni su se uputili na školsko igralište, gdje su na vidjelo došli svi skriveni talenti i vještine malih apostola. U nogometu 1. mjesto osvojila je župa Stolac, u graničaru župa Dračevo, u potezanju konopca župa Aladinići.
Na kraju druženja upriličen je biblijski kviz u prostorijama Pastoralnoga centra, kao kruna svih dotadašnjih uspjeha. Neki uspješni, neki manje uspješni, svi su hrabro pristupili zadatku i izašli kao pobjednici. Ovaj je dan osim ministranata i sve mlade naše župe podsjetio na važnost zajedništva kao temelja uspješnoga društva. Ministranti svi na okupu djeluju kao jedna velika zajednica. Bez obzira što svi dolaze iz različitih župa, dijele nešto zajedničko – zadaću koju obavljaju. Mali suvremeni apostoli, hodeći kroza život korak po korak, stvaraju bolji svijet, svijet s Kristom i njegovom Crkvom.

Lorena Markić

Izvor: Crkva na kamenu