Susret služitelja oltara

Foto: Cnak

ČELJEVO – Tradicionalni ministrantski susret župa Dračevo, Gabela Polje i Čeljevo održan je u subotu 26. lipnja 2021. u župi Presvetoga Srca Isusova u Čeljevu. Na susretu je sudjelovalo 30-ak ministranata. Sudionici su se okupili na zajedničkoj svetoj Misi u župnoj crkvi u Čeljevu, koju je predvodio čeljevski župnik don Tomislav Ljuban. Na početku misnoga slavlja, ministrantima je govorio slikovito, podsjećajući ih na uzvišenost njihove službe kod oltara i potaknuo ih da svoju vjeru učvršćuju redovitom nedjeljnom svetom Misom, ispovijedanjem i molitvom.
Nakon svete Mise ministranti ovih triju župa natjecali su se u nogometu u balonu u Klepcima te u župnoj dvorani u Čeljevu gdje su imali turnir u stolnom nogometu, stolnom tenisu i pikadu. Svoje slobodno vrijeme provodili su igrajući zabavne igre u dvorištu župne crkve. Igre su organizirali i vodili župnici ovih triju župa don Tomislav, don Vinko Raguž i don Bernard Marijanović koji je pravedno sudio nogometne utakmice. Svi su ministranti bili pobjednici jer su svi sudjelovali u svim športskim aktivnostima. Susret je završio u lijepom prijateljskom ozračju i zajedničkim ručkom kojega je pripremio don Vinko Raguž.
Bogu hvala na ovom susretu i neka ovi ministranti budu i nadalje služitelji oltara i poticaj svim mlađim dječacima da postanu ministranti u svojim župnim zajednicama.
Svi smo svjesni koliko je važan rad s djecom i mladima za budućnost Crkve i naroda. Ako k tomu znamo da su mnoga svećenička zvanja ponikla iz ministrantskih redova, onda je jasno da su i ovakvi susreti vrlo važni.

Izvor: Crkva na kamenu