Susret za bračne parove

Foto: Cnak

MOSTAR – U duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima kod Mostara, u organizaciji Caritasova Obiteljskog centra Mostar, 18. studenoga 2022., s početkom u 16,30 sati, održan je susret za bračne parove s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Tema ovoga susreta bila je klica bračnog poziva pod nazivom: “Sreća i (nesreća) u dvoje”. Gost predavač bio je fra Josip Vlašić.
Susret je započeo dobrodošlicom i molitvom koju je premolio don Željko Majić. Zatim je don Tomislav Ljuban predstavio inicijativu Obiteljskoga centra o formiranju grupe bračnih parova koji bi se periodično susretali, razmatrali duhovne i životne teme i na taj način se međusobno podržavali.
Fra Josip je u svome pozitivnom duhu započeo susret zajedničkim gledanjem crtanog filma prof. Baltazar – Sreća u dvoje koji govori kako se iz konflikta i različitosti dviju osoba može iznaći nešto zajedničko u čemu oboje uživaju. Crtani film može se naći na You Tube kanalu. Zatim je imao duhovni nagovor na tu temu. Parovi su u plenumu iznosili svoja iskustva i načine suočavanja s obiteljskim stresom i izazovima današnjice. Većina bračnih parova potvrdila je da se uvelike oslanja na vjeru, ali da bi se rado povremeno družila s drugim parovima i preporučila drugima ovakav tip susreta.
Voditeljica Obiteljskoga centra Anita Begić zahvalila je na produhovljenom susretu, otvorenosti parova, a fra Josip je blagoslovio sve prisutne.

Izvor: Crkva na kamenu