Sv. Paškal – tihi svetac

Foto: https://www.ljportal.com/

VITINA – Po 106. put župljani župe Vitina okupili su se u crkvi sv. Paškala, na svetkovinu njihova nebeskog zaštitnika, 17. svibnja 2020., da još jednom potvrde svoj vjerski hod i učvrste ono što su već davno zatemeljali njihovi djedovi i pradjedovi.
Proslava je započela procesijom kroz mjesto, a zatim i euharistijskim slavljem kojega je uz nazočnost velika broja vjernika predvodio fra Nikola Jurišić, uz koncelebraciju vitinskoga župnika fra Željka Grubišića, župnoga vikara fra Petra Ljubičića, fra Marka Juriča i fra Stipana Klarića.
“Sv. Paškal, bio je tihi svetac, ali je itekako pozitivan izazov ovom našem vremenu upravo po svojoj skromnosti i malenosti. I dok god budemo prepoznavali te male vrijednosti, tinjat će u nama plamen vjere i potreba za Božjom blizinom. Svojom skromnošću ostavio je pečat u onom vremenu i u povijesti Crkve i zato ga i danas častimo i prepoznajemo kao onoga koji je uvijek upirao prstom u Isusa nazočna u Presvetoj Hostiji. Zato neka i u nama tinja plam koji nas vodi do oltara”, kazao je župnik fra Željko Grubišić na kraju misnoga slavlja te zahvalio svima koji su došli na slavlje nebeskoga zaštitnika župe.

(ljportal)

Izvor: Crkva na kamenu