Sveta Misa za početak akademske godine

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – Profesori, djelatnici i studenti Sveučilišta u Mostaru okupili su se 16. listopada u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve na svetoj Misi za početak akademske godine. Misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga na sve okupljene predslavio je generalni vikar biskupija Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske don Nikola Menalo u suslavlju s don Branimirom Bevandom, povjerenikom za mlade, don Tomislavom Ljubanom, župnikom župe Sv. Mateja u Mostaru i don Zvonimirom Rezom, župnim vikarom župe Sv. Ivana u Mostaru.
Pjevanje na svetoj Misi animirao je Mješoviti zbor Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a u Mostaru pod ravnanjem prof. Katje Krolo-Šarac, a studenti su čitali misna čitanja i molitvu vjernika.
Don Nikola je pozdravio sve prisutne sveučilišne djelatnike i studente koji su došli na ovu svetu Misu zazvati Duha Svetoga da nas prati u našemu životu koji se sastoji od učenja. Učimo svaki dan, iznova. Ono što nam je najbitnije jest da pred sobom uvijek imamo najvažniju knjigu a to je Sveto Pismo. Iz nje učimo kakvi bismo trebali biti i kako bismo bili na Božjemu putu. I naš biskup Petar je na putu i zbog toga nije mogao biti danas s nama jer se nalazi u zajedništvu sa Svetim Ocem Franjom i ostalim biskupima i sudionicima redovite biskupske sinode koja se održava u Rimu, kazao je don Nikola.
U homiliji don Nikola je kazao kako pri Sveučilištu u Mostaru osim stalnih, pridruženih i ostalih članica djeluje 11 ustrojbenih jedinica. Nadamo se i molimo se dragom Bogu za proširenje ove akademske obitelji. Svakom fakultetu ponaosob uputio je nekoliko rečenica iz Svetoga Pisma, uglavnom Novoga Zavjeta.
Okupljene je na kraju svete Mise pozdravio don Branimir, biskupijski povjerenik za mlade, zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovome misnom slavlju. Pozvao je mlade na susrete i ostale događaje koje organizira pokret za mlade Mi ViDiMo. U protekle dvije godine, otkako je nastao pokret Mi ViDiMo, organizirao je 70 različitih događaja, a osobito su bile posjećene mjesečne tribine za mlade u mostarskoj katedrali. Prva ovogodišnja tribina organizirat će se u četvrtak, 19. listopada, a predavanje će imati mjesni biskup mons. Petar Palić.

Izvor: Crkva na kamenu