U “Betaniji” proslavljen Svjetski dan bolesnika

Foto: Cnak

ČAPLJINA – U Domu za stare i iznemogle s hospicijem “Betanija” i ove je godine obilježen blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Proslavljen je osmi rođendan Doma kao i 10. rođendan Radionice za osobe s invaliditetom “Betlehem”. Korisnike je posjetio i svetu Misu predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski-upravitelj trebinjsko-mrkanski te predsjednik Caritasa Mostar mons. Petar Palić.
Sveta je Misa ove godine slavljena u prostorijama Doma, a na početku je pozdravnu riječ uputio ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić koji je zahvalio biskupu na dolasku, a korisnicima i djelatnicima na spremnosti organiziranja ovoga dana.
U svojoj propovijedi biskup Palić pozvao je korisnike i djelatnike da, međusobno se poštujući i uvažavajući, očituju Božju ljubav. Molitvu vjernika i ove godine čitali su korisnici Doma i Radionice te dvije njegovateljice. Čapljinski župnik don Dragan Filipović i župnik iz župe Domanovići don Gordan Božić glazbom su pratili misno slavlje, a s posebnom radošću korisnici su prihvatili i pridružili se u izvedbi završne, kako i priliči u povodu današnjega dana, marijanske pjesme “Kao Marija”.

Izvor: Crkva na kamenu