U čast Svetoj Obitelji

Foto: Cnak

MOSTAR – Na blagdan Svete Nazaretske Obitelji, u nedjelju 27. prosinca 2020., bijaše mala svečanost u prostorijama Caritasova centra “Sveta Obitelj” u Mostaru. Svečani obred trebao je predvoditi biskup ordinarij Petar, predsjednik Biskupijskoga caritasa, ali on je pozvan u župu sv. Ivana, apostola i evanđelista, zaštitnika jedne od šest župnih zajednica u Mostaru, pa je dogovorno svetu Misu slavio u Centru umirovljeni biskup Ratko u 11 sati. Sestra Suzana, ravnateljica Rehabilitacijskoga centra, i s. Klara, Služavke Maloga Isusa, sve su priredile za svetu Misu, u kojoj je koncelebrirao don Željko Majić, generalni vikar hercegovačkih biskupija i ravnatelj Biskupijskoga caritasa.
U početku je izgovorena molitva nad vodom kojom je novoadaptirana kapelica blagoslovljena u čast Svete Obitelji. Bilo je nazočno dvadesetak štićenika i štićenica – stalnih stanovnika Doma, s pomoćnim osobljem. Sestre su predvodile božićne pjesme, a dvojica su mladića i s. Klara čitali biblijska čitanja i molitvu vjernika.
Biskup je govorio o Svetoj Obitelji ističući karakteristike pojedinih njezinih članova: Isusa Krista, Bogočovjeka, Marije i Josipa.
Voditelj slavlja zaželio je i sestrama i osoblju i štićenicima da ih prati Isus svojom božićnom radošću i milošću, a Marija i Josip svojim moćnim zagovorom kod Boga u njihovu svakodnevnu životu.

Izvor: Crkva na kamenu