U oružanom napadu na crkvu teško povrijeđen franjevac

Foto: http://misija.slobodnadalmacija.hr

BEČ (IKA) – U oružanoj pljački u crkvi Bezgrješnoga začeća B. D. Marije u sjevernom predgrađu Beča Strebersdorf dvojica muškaraca teško su 27. prosinca povrijedila 68-godišnjega franjevca dok su trojica njegove subraće pretrpjela lakše ozlijede. Istoga dana više sati bila je zatvorena i katedrala sv. Stjepana zbog lažne dojave o bombi.
U 13,30 sati dvojica naoružanih muškaraca upala su u crkvu Bezgrješnoga začeća B. D. Marije i u potrazi za novcem i dragocjenostima prvo napala franjevca koji se u njoj nalazio, a zatim i petoricu njegove subraće koji su mu došli pomoći. Pretukli su ih i svezali, a nakon tri sata jedan se redovnik uspio osloboditi i pozvati policiju. U uviđaju je vrlo brzo isključen teroristički napad, a za počiniteljima koji su govorili njemačkim jezikom sa stranim naglaskom, kako javlja Vatican News, još se traga.
Trojica franjevaca istoga su dana otpuštena iz bolnice na kućnu njegu. Sve su žrtve u dobi između 54 i 68 godina. Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn iste je večeri pohodio redovnike. Novinarima je izjavio da se takvi izgredi “hvala Bogu u Austriji vrlo rijetko događaju” te je molio za brzo ozdravljenje ozlijeđenih franjevaca.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA