U slavi nebeskoj sa svojim Sinom

Foto: Cnak

PRENJ – Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u drevnoj župi Prenj okupilo se mnoštvo vjernika. Za proslavu Velike Gospe vjernici ove župe i okolnih župa pripremali su se kroz molitvu krunice, litanija i svete Mise kroz devet dana.
Zadnje tri večeri devetnice svetu Misu predvodili su don Mate Pehar, mladomisnik, don Gordan Božić župnik Domanovića i fra Velimir Bagavac, župni vikar iz Drinovaca. Na uočnicu bila je prigoda za ispovijed i procesija sa svijećama te pjevanim litanijama.
Na samu svetkovinu sveta Misa bila je u 11 sati a predvodio ju je don Jozo Gojsalić, ekonom Splitsko-makarske nadbiskupije i župnik župe Donje Sitno. Na kraju misnoga slavlja župnik don Mile Vidić zahvalio je don Jozi i drugim svećenicima koji su predslavili svete Mise kroz trodnevnicu, svećenicima koji su ispovijedali, potom pjevačima koji su neumorno pjevali sve večeri devetnice, ministrantima, mladima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovogodišnje proslave Velike Gospe. Na poseban način zahvalio je hodočasnicima koji su pješice kroz devet dana dolazili na pobožnosti. Po završetku misnoga slavlja uslijedilo je druženje u dvorištu župne crkve.

Izvor: Crkva na kamenu