Učini srca naša po Srcu svome

Foto: Cnak

ČELJEVO – Svečanost u povodu proslave patrona župe Presvetoga Srca Isusova u Čeljevu započela je trodnevnicom 8. lipnja, kada su župljani na poseban način molili krunicu i litanije u čast Srca Isusova s nakanom da ih Bog očuva od svakoga zla i “učini srca naša po Srcu svome”. Tijekom trodnevnice župljani i svi prisutni iz okolnih mjesta imali su prigodu za svetu ispovijed a ispovijedali su župnici iz susjednih župa.
Na samu svetkovinu Srca Isusova, 11. lipnja, svečano misno slavlje u 11 sati predslavio je don Antonio Krešić uz koncelebraciju don Vinka Raguža, don Mladena Šutala i župnika don Tomislava Ljubana. Vrijeme je bilo prekrasno, tako da se okupio lijep broj vjernika, djece također, a bilo je i onih koji su kao gosti došli iz okolnih župa, znajući da je Srce Isusovo puno milosrđa i svake utjehe koja nam je potrebna u životu.
Slavlje je kao i uvijek svojim pjevanjem uzveličao župni zbor. U prigodnoj propovijedi don Antonio je govorio o našem ljudskom srcu i o Isusovu božanskom srcu koje je izvor ljubavi i milosti. Pozvao je sve prisutne da se tom Srcu klanjaju i da ga ljube, da ne vrijeđaju to Srce i ne izruguju mu se jer to Srce i danas krvari. Isus Krist je, dakle, živa objava Oca koji je Ljubav. On nam to očituje svojom riječju, svojim činima milosrdne dobrote i darom svoga života. Jednom riječju, imamo svu ljubav njegova Srca. U tom Srcu naći će okrjepu svi oni koji stenju pod bremenom ljudskih nevolja, strasti i grijeha. Tko stupi u njegovu školu ljubavi, naučit će biti ponizan pred Bogom i krotak prema ljudima, jer to je jedini put spasenja i spokoja duša.
Na kraju možemo reći da je slavlje proteklo u vrlo lijepu raspoloženju s radosnim pjesmama i odanim pobožnostima Srcu Isusovu.

Izvor: Crkva na kamenu