Umijeće življenja

Foto: IKA

SPLIT (IKA) – Umijeće življenja, naslov je knjige Marka Ivana Rupnika, koja je predstavljena na konferenciji za novinare u četvrtak, 27. listopada, u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu, koja je i izdavač ove knjige. O knjizi su govorili: dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik Verbuma.
Knjiga Umijeće življenja progovara o tome kako svakodnevicu, rad, posao, odijevanje, maštu, razmišljanje, poteškoće itd. preobraziti u skladu s istinom da životna sreća nije cilj (jer se tako nikada ne dostiže), nego plod ispunjena života. Doista, živimo neusporedivo lagodnije nego naši predci, obilujemo životnim ugodama, ovladali smo tehnikom i dostignućima, a ipak smo počesto duboko nezadovoljni i prazni, nikako ne uspijevajući dohvatiti životnu sreću.
U privlačnom obliku jednostavnoga razgovora djevojke Nataše i staroga monaha Bogoljuba Umijeće življenja uči kako doći do sretna i ispunjena života. Poznati duhovni autor o. Marko Ivan Rupnik otkriva da je moguće živjeti drugačije nego što to diktiraju najnovije reklame, živjeti duhovno tako da ono što nosimo u srcu otkrivamo u svakodnevnome životu.
Oni koji žive život po Duhu počinju ga zračiti i na okolinu u kojoj se nalaze, jer ljubav se ne ostvaruje u mislima, nego se konkretizira i preobražava svu stvarnost počevši od toga kako se odnosimo prema drugim ljudima i prema svijetu općenito.