Uzor svih radnika

Foto: Cnak

DOMANOVIĆI – U ovoj Godini svetoga Josipa u župi Domanovići osobito je svečano proslavljen njihov nebeski zaštitnik sv. Josip Radnik. Na poziv župnika don Gordana Božića koncelebrirano misno slavlje u 11 sati predslavio je don Mile Vidić, župnik župe sv. Mihovila u Prenju u zajedništvu s još osam svećenika te okupljenim vjernicima i hodočasnicima pristiglim na ovo slavlje. Vjernici su se smjestili u crkvu i crkveno dvorište te pobožno slušali svetu Misu. Ljepoti misnoga slavlja svojim pjevanjem pridonio je župni zbor Iustus, a ministriranjem oko okićena oltara brojni ministranti.
Tumačeći Božju Riječ, vežući se uz liturgijska čitanja te, posebno se osvrnuvši na sveca kojega danas častimo, don Mile je okupljene vjernike pozvao da u svome životu sv. Josipa, vrijedna radnika koji je skrbio o Svetoj Obitelji, uzora svih radnika, mole za zagovor kod nebeskoga Oca za dar poniznosti i poslušnosti.
Na kraju svete Mise župnik don Gordan zahvalio je predvoditelju misnoga slavlja na dolasku i upućenoj homiliji kao i svim svećenicima koji su svojim dolaskom učinili da ova proslava bude još svečanija. Po završetku euharistijskoga slavlja radost zajedništva nastavljena je i u prostorima župne kuće.
U župi Domanovići ove je godine u čast sv. Josipa organizirana pobožnost velike devetnice u čast njihova nebeskog zaštitnika. Ova velika devetnica moli se tijekom devet srijeda prije svečeva blagdana. Pobožnost devetnice započinjala je krunicom sv. Josipa, zatim su se molile litanije i molitve koje su predviđene u devetnici a nakon toga slijedila je sveta Misa. Župljani su se u veliku broju odazvali te se molili s velikim žarom i odanošću dragome Svecu. Osim toga, štovatelji sv. Josipa, kroz ove dane rado pristupaju svetoj ispovijedi, što je jasan pokazatelj njihove vjere i iskrene pobožnosti. Nadamo se moćnu zagovoru ovoga velikog sveca za sve nas i naše potrebe.
Ususret svetkovini zaštitnika župe bila je organizirana duhovna trodnevnica od 28. travnja do 30. travnja. Pobožnost sv. Josipu i sveta Misa bili su u 18 sati, a prije svetih Misa bila je prigoda za svetu ispovijed. Na sve tri večeri propovijedao je đakon don Vinko Nenadić. U trodnevnici je liturgijsko slavlje, svojim pjevanjem, uljepšao dječji zbor Aurora.

Izvor: Crkva na kamenu