Završeni Dani kulturne baštine Hrvata BiH u Šibensko-kninskoj županiji

Foto: IKA

VODICE – U nedjelju, 20. studenoga, u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Srimi, u Vodicama Misom koju je predvodio duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić u suslavlju sa župnikom Srime don Antom Pavlovićem svečano su završeni deveti Dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine u Šibensko-kninskoj županiji. Misno slavlje uzveličali su HKUD “Zora” iz Gorice-Struga, svojim napjevima iz Hercegovine. Nakon Mise imali su svoje svjedočanstvo Dario i Venera Kordić.
Devete dane kulturne baštine Hrvata BiH koje priređuje Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije, s ciljem unapređenja kulturnih, izobrazbenih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih Hrvata iz BiH održali su se u Vodicama, u hotelu Olympia i Srimi, od 19. do 20. studenoga. Smotra je započela Sajmom tradicije, kulture i umjetnosti i svečanom akademijom uz nastup Željka Bebeka, HKUD “Zora”, Gorica-Struge i dramske sekcije HKD Napredak Knin, te završila prijateljskom utakmicom na Račicama između Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i Veterana NK Vodice.
Nakon hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule hrvatske branitelje, za prvoga predsjednika Hrvatske dr. Franju Tuđmana i prvoga predsjednika Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije, uz molitvu, koju je predvodio župnik Vodica don Franjo Glasnović, u prepunoj dvorani hotela Olympia, Smotru je otvorio predsjednik Zajednice Goran Babić.
Na otvaranju su bili član predsjedništva BiH Dragan Čović, izaslanik predsjednika Sabora Miro Bulj, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, saborski zastupnik Marko Vučetić i mnogi drugi.

Izvor: Crkva na kamenu/IKA