Zimska pomoć za najpotrebnije

Foto: Cnak

MOSTAR – Dobrotom našega inozemnog partnera i dobročinitelja, Caritasa Gornje Austrije, i ove smo godine uspjeli nabaviti i podijeliti 160 kubnih metara drva za ogrjev za više od 75 potrebitih obitelji na području hercegovačkih biskupija.
Caritas hercegovačkih biskupija već više od 35 godina svakodnevno provodi različite i redovite programe i aktivnosti u korist onih kojima je potrebna pomoć i/ili podrška druge osobe. Na taj način, na dnevnoj razini skrbimo za više stotina korisnika. Povremeno organiziramo i provodimo i posebne akcije i aktivnosti vezane uz određenu trenutnu problematiku ili iznenadne slučajeve kada djeluju i reagiraju naši interventni timovi na terenu u suradnji sa župnim caritasima. Kroza sve ove godine uspjeli smo nabaviti i podijeliti na stotine kubnih metara drva za ogrjev, kombiniranih štednjaka i štednjaka na kruto gorivo. Time smo zadovoljili velike potrebe i upite koji nam pristižu iz naših župa preko župnih caritasa. U ovim akcijama podržavali su nas različiti inozemni donatori kojima izražavamo veliko poštovanje i iskrenu zahvalu.
Na žalost, koliko smo god svi zajedno aktivni i zajedničkim radom uspijevamo zadovoljiti brojne potrebe i upite s terena, i dalje nam je potrebna pomoć naših dobročinitelja bez čije je podrške naš rad nemoguć i neostvariv.
Posljednjih godina velik dio radno sposobnoga i mlađeg stanovništva s naših prostora emigrirao je u susjedne i daleke zemlje. Time problem starih, bolesnih, napuštenih i osamljenih osoba postaje još izraženiji. Velik broj ovih osoba je socijalno ugrožen, a neki od njih i nemaju bližih članova obitelji koji bi o njima skrbili. Takve se osobe obraćaju različitim ustanovama, župnim uredima i caritasima tražeći pomoć. Radosni smo uvijek kada možemo, makar i djelomično, udovoljiti potrebama onih najpotrebnijih.
Nastojat ćemo i dalje iznalaziti mogućnosti kako bismo pomogli onima kojima je naša pomoć neophodna. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nas podrže u našim nastojanjima. Nadamo se da će nas u tom nastojanju podržati i naši donatori. Na to nas potiče evanđeoski poziv i ljubav prema bližnjemu.
Čineći dobra djela, uz pomoć naših dobročinitelja, Živimo ljubav već više od 35 godina. Živimo je i dalje promičući i potičući i druge na međusobnu ljubav i podršku u skladu s vlastitim mogućnostima.

 

R. Dodig

Izvor: Crkva na kamenu