Zlatni jubilej sestara milosrdnica

Foto: Cnak

STOLAC – U nedjelju, 17. rujna 2017., za vrijeme svete Mise, koju je predvodio biskup Ratko Perić, uz koncelebraciji s osmoricom svećenika u stolačkoj župnoj crkvi svečano je proslavljen zlatni jubilej, 50. obljetnica života i rada sestara milosrdnica u župi Stolac. Na proslavu su bili pozvani svi svećenici koji su djelovali kroz ovo vrijeme u župi, koji su rodom iz župe, kao i svećenici iz okolnih župa. Časna Majka Miroslava Bradica, vrhovna glavarica sestara milosrdnica iz Zagreba, čestitala je i pozdravila sve nazočne, žaleći što nije mogla prisustvovati proslavi. Stolac je najprije od 1967. pripadao Splitskoj provinciji Navještenja Gospodinova, a od 1974. pripada Sarajevskoj provinciji Majke Divne. Skupu su nazočile obje provincijalke, s. Julijana Djaković iz Sarajeva i s. Radoslava Kevo iz Splita. Bile su pozvane i sve žive sestre koje su djelovale u Stocu kroz proteklih 50 godina.
Biskup je, nakon župnikova pozdrava, u početku svete Mise izrazio radost zbog ovoga zlatnog jubileja sestara i župe, sve pozdravio, zahvalio sestrama za vjerno služenje u stolačkoj župi kroz ovih 50 godina i Crkvi u Hercegovini kroz 145 godina, jer su prve sestre milosrdnice došle u Mostar, i Bosnu i Hercegovinu 1872. godine. Poslije Evanđelja biskup je u svojoj propovijedi posebno naglasio da smo mi, bili živi bili mrtvi, vlasništvo Kristovo.
Poslije svete Mise uslijedila je svečana Akademija s osvrtima na prošlo razdoblje i s pjesmama domaćih zborova. Program je vodila s. Alojzija Ramljak, milosrdnica, katehistica u Stocu.

Izvor: Crkva na kamenu