Župa Stolac – pobjednik KMNL 2017.

Foto: Cnak

MOSTAR – U Mostaru i okolici (Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg) održana je Završnica katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, od 25. do 28. svibnja 2017. Na Završnici je sudjelovalo 14 različitih momčadi iz 11 nad/biskupija Hrvatske i BiH.
Program Završnice KMNL-a započeo je u četvrtak, 25. svibnja 2017., u 17 sati prigodom za svetu ispovijed za sve momčadi, te svibanjskom pobožnošću i misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar naših biskupija don Željko Majić u župi Presvetoga Srca Isusova u Studencima, gdje nas je srdačno dočekao župnik i upravitelj svetišta don Ivan Štironja. Mladost je bila smještena po obiteljima i župama koje su se velikodušno odazvale primiti ove momke te im ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.
U petak su se igrale utakmice po skupinama, u četiri športske dvorane: Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg i Mostar. Najboljom ekipom (Fair Play momčad) u vidu športskoga natjecanja i promicanja istinskoga duha ove lige proglašena je ekipa župe sv. Josipa iz Dugog Rata, iz Splitsko-makarske nadbiskupije. Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, koja je predstavnik Međužupne lige Hercegovine i predstavnik naših biskupija ovogodišnji je pobjednik najveće amaterske malonogometne lige u Hrvatskoj. Igrali su pet utakmica i svaku su pobijedili. U finalu su pobijedili župu sv. Josipa iz Zadra – Plovanija, rezultatom 3:2. Koristimo priliku zahvaliti i momcima iz župe Svih Svetih iz Aladinića, koji su bili drugoplasirana momčad u našoj Međužupnoj ligi Hercegovine, a koji su se na ovoj Završnici plasirali u četvrtfinale. Treće mjesto osvojila je župa Presvetoga Srca Isusova iz Prozora, Vrhbosanska nadbiskupija, dok je četvrto mjesto osvojila župa sv. Vida iz Vrbovca, Bjelovarsko-križevačka biskupija. Najbolji strijelac KMNL-a 2017. je Josip Bošković iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca. On je u Završnici u šest utakmica postigao ukupno devet golova. Najbolji golman KMNL-a 2017. je Vice Šušić iz župe sv. Josipa – Plovanija iz Zadarske nadbiskupije. Najbolji igrač KMNL-a 2017. je Darko Raguž iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca, predstavnik naših biskupija i Međužupne lige Hercegovine.
Ovom prilikom želimo zahvaliti sucima, delegatima i mladosti – bez koje ne bi bilo ovo što je bilo, kako prijašnjih godina tako i ove godine u Mostaru. Zato im želimo poručiti da se uvijek trude nositi i pronositi živoga Boga ne samo igrom, nego i životom, a sve pod motom pod kojim se i igrala ova Završnica: “Krist, nada naša!” Ovo nije samo uspjeh za župu sv. Ilije Proroka iz Stoca na čelu sa župnikom don Rajkom Markovićem, nego i za Međužupnu ligu Hercegovine i za sav trud koji se ulaže u mladost koja igra ovu ligu, u koju je uključeno 16 župa naših biskupija.
Koristimo ovu priliku zahvaliti svim dobročiniteljima koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta. Posebna hvala Uredu za mlade HBK, na čelu s voditeljicom Ivanom Čogelja, kao i športskom savezu grada Mostara na čelu s Hasanom Šišićem, koji godinama podržavaju rad Međužupne lige Hercegovina. Ovo je natjecanje dobar pokazatelj kako vjera i šport idu zajedno.

U ime Vodstva MLH
don Mladen Šutalo

Izvor: Crkva na kamenu