Adventska duhovna obnova bjelopoljske djece viših razreda osnovne škole

Foto: https://zupapotoci.ba/

BIJELO POLJE – U subotu, 2. prosinca 2023. u 10 sati, u Samostanu časnih sestara franjevki u Bijelom Polju, časne sestre Slavica, Ružica, Veronika i Marija te kandidatice i postulantice i župnik don Rajko Marković organizirali su adventsku duhovnu obnovu za bjelopoljsku djecu viših razreda osnovne škole.
Odazvala su se 42 učenika, neki su iz bližega došli pješice, a neke su iz daljega dovezli roditelji. Svi su se sudjelovatelji po dolasku okupili u prikladnoj samostanskoj dvorani, gdje ih je župnik pozdravio, te sve pozvao na večerašnju prigodnu ceremoniju paljenja i blagoslova Prve adventske svijeće kod crkve u Bijelom Polju u 17 sati i otvaranje „Adventa u Bijelom Polju 2023.“, nakon čega je sestra Slavica predstavila ukratko program duhovne obnove. Zatim su se svi zajednički pomolili molitvom Očenaša, župnik  je sve nazočne blagoslovio, časnim sestrama zahvalio i svima zaželio uspješnu duhovnu obnovu. Poslije molitve sestre su nastavile rad po skupinama, gdje su se uključivala sva djeca.
U 12,30 sati pripremljen je zajednički domjenak, časne su počastile djecu sokom i keksom, a župnik sendvičima. Nakon marende i odmora, župnik je bio u kapeli na raspolaganju za sv. ispovijed, pa su se neka djeca ispovjedila, a u 14 sati slavljena je sveta Misa u samostanskoj kapeli, koju je predslavio župnik te okupljenima uputio prikladnu riječ na početku svete Mise. U misnom slavlju djeca su sudjelovala čitanjima i molitvom vjernika, a ministranti su posluživali.
Na kraju svete Mise župnik je zahvalio sestrama na dobroj duhovnoj organizaciji i današnjem požrtvovnom i kvalitetnom radu s bjelopoljskim učenicima. Zatim je sestra Slavica zahvalila svima i župniku i djeci i pohvalila mlade da su bili dobri i aktivni, što je svake hvale vrijedno. Poslije je slijedilo slikanje, a onda su se učenici zadovoljni i duhovno obogaćeni uputili svojim kućama. Bogu hvala na svim milostima koje nam je udijelio na ovom susretu.

Izvor: Crkva na kamenu/https://zupapotoci.ba/