Biskupijski susret dječjih zborova

MOSTAR – U subotu, 30. rujna 2023., u mostarskoj župi sv. Tome Apostola, u novoj crkvi koja je u izgradnji, organiziran je biskupijski susret dječjih zborova. Iz devet župa sudjelovalo je više od 300 djece. Na početku susreta okupljenima se obratio biskup mons. Patar Palić. Pozdravljajući mlade pjevačice i pjevače biskup Petar zahvalio je domaćinu ovoga susreta župniku don Damiru Pažinu, svim voditeljima dječjih crkvenih zborova kao i njihovim župnicima na njihovoj ljubavi i trudu. Okupljene pjevače potaknuo je da i dalje, na najljepši način, na nedjeljnim svetim Misama svojom pjesmom veličaju Gospodina i raduju se svakom međusobnom susretu. U organizaciji su veoma pomogli i mladi ove župe zajedno s bogoslovom Lukom Cvitanovićem.
Program ovoga susreta animirao je generalni vikar don Nikola Menalo, a na susretu su nastupali: dječji zbor “Slavuj” iz župe Katedrala – Mostar, dječji zbor “Kruna” iz župe Gabela, dječji zbor “Leptiri” iz župe Sveti Matej – Mostar, dječji zbor “Evanđelisti” iz župe Sveti Luka i Sveti Marko – Cim-Ilići (Mostar), Župni dječji zbor iz župe Aladinići, dječji zbor “Blizanac” iz župe Sveti Toma – Mostar, dječji zborovi “Anđeli sv. Ivana” i “Gloria” iz župe Sveti Ivan – Mostar te dječji zbor “Ilijini anđeli” iz župe Kruševo. Nastupili su s dvije skladbe.
Nakon susreta organiziran je ručak za sve sudionika što je bio dar Biskupije, a domaćice i domaćini pobrinuli su se za deserte.
Malenim pjevačima želimo puno uspjeha i ustrajnosti u daljnjem radu u njihovim župama te da i dalje njeguju svoj talent pjevanja i sviranja, a pjesmom, najljepšom molitvom, zahvaljuju Bogu.

Izvor: Crkva na kamenu