Dan Teološko-katehetskoga instituta u Mostaru

Foto: Cnak

MOSTAR – Danas je u 11 sati u prostorijama katedralne župe svečanim činom obilježen Dan Teološko-katehetskoga instituta u Mostaru i njegova zaštitnika sv. Alberta Velikoga. Sve je započelo molitvenom skladbom “Veselo svetkujmo” u izvedbi Mješovitoga zbora studenata ovoga instituta, uz glasovirsku pratnju Drage Solde i Katedralnoga orkestra a pod ravnanjem don Nike Luburića. Zatim je sve okupljene pozdravio prof. dr. don Ante Pavlović, predstojnik Instituta i izrazio dobrodošlicu. U ime Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu okupljene je pozdravio prof. dr. don Pavo Jurišić. Na svečanoj akademiji Instituta redovito je nazočna i rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić koja je također pozdravila okupljene. Među prisutnima je bio i mjesni biskup mons. dr. Ratko Perić koji je kao Ordinarij osnivač i Moderator ove visokoškolske ustanove te domaćin svečanosti uputio prigodnu riječ.

Kao i svake godine i ove je godine održano kratko predavanje kao važan čin ove akademije. Predavanje je pripremila i izložila dr. Sanda Smoljo-Dobrovoljski, voditeljica Vrhbosanskoga centra za savjetovanje te profesorica na KBF-u u Sarajevu i na Institutu u Mostaru. Naslov predavanja je “Antropologija katoličkoga identiteta”.

U ozračju današnje svečanosti, na Dan Teološko-katehetskoga instituta podijeljene su i nagrade najuspješnijim studentima u prvom i drugom ciklusu studija.

Kao znak zahvale Bogu za današnji dan i svečanost, za kršćansko zajedništvo i akademsko druženje na kraju je izvedena pjesma “Krist na žalu”.