Dijete je dar Božji

Foto: https://kristadobrogpastira.com/dijete-je-dar-bozji/

MOSTAR – Dijete je dar Božji, velika radost obitelji, ali i čitave župne zajednice i naroda.
U nedjelju, 14. studenoga, na svetoj Misi u 11 sati župna zajednica sv. Luke – Ilići i sv. Marka – Cim u Mostaru postala je bogatija za jednoga člana. Obitelj Brekalo krstila je svoje peto dijete. Misno slavlje predslavio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić koji je i krstio maloga Jakova.
Na početku propovijedi biskup je rekao da je papa Franjo ovu nedjelju proglasio Danom siromaha, a u isto vrijeme dijete je krstila obitelj koja je iznimno bogata. Ne materijalnim, banalnim stvarima. Bogata je svojom djecom, njihovim osmjesima, igrom, ljubavlju. Roditelji, Kristina i Josip, ne mogu imati veće blago od Mateja, Klare, Mihaele, Marije i Jakova. Oni su njihova budućnost, ali i naša.
Zato se radujmo zajedno s njima i poželimo i drugim mladim obiteljima da se ne boje djece i rado ih prime u svoje okrilje i tada će sreća zasjati u njihovu domu.
“Iako je tema Evanđelja bila sudnji dan, ne trebamo se plašiti. Trebamo dati priliku životu. Isusove riječi nisu bile napisane da bi ulijevale strah, nego da bi održavale nadu”, rekao je biskup Palić. A svako novo dijete je naša nova nada.
Od srca čestitamo obitelji Brekalo i neka njih i njihovu dječicu prati Božji blagoslov!

Izvor: https://kristadobrogpastira.com/dijete-je-dar-bozji/