Don Ilija Petković proslavio Mladu Misu

Foto: http://www.svetistesrcaisusovastudenci.info

STUDENCI – U subotu, 13. kolovoza, u svetištu Presvetoga Srca Isusova u Studencima don Ilija Petković proslavio je svoju Mladu Misu. Dobri Bog darovao je prekrasno vrijeme i lijepo sunce uz lagani tihi povjetarac koji je svakog trenutka osvježavao sve prisutne.
Procesija je krenula iz Župnog pastoralnog centra koju su predvodili ovogodišnji prvopričesnici, zatim ministranti, bogoslovi, sjemeništarci, svećenici, dok je na kraju procesije kročio biskup Tomo Vukšić, generalni vikar don Željko Majić, župnik, propovjednik, mladomisnik i njegovi roditelji. Roditelji Ivan i Vera prije samoga početka Mise dali su svome sinu roditeljski blagoslov. Župnik don Ivo Šutalo pozdravio je sve prisutne svećenike, časne sestre bogoslove, sjemeništarce i sav narod Božji. Oko 2.000 vjernika ispunilo je crkveno dvorište studenačkog svetišta, a preko 50 svećenika sudjelovalo je u koncelebraciji. Združeni župni zborovi Vrelo života, dječji zbor Plavi anđeli, ženska pjevačka skupina Izvor, tamburaši i gitaristi uzveličali su slavlje Mlade Mise prelijepim liturgijskim popijevkama. Mladomisnikov brat Marko dirigirao je združenim zborovima za vrijeme Mlade Mise dok je za orguljama bila sestra Katarina Petković,  mladomisnikova teta. Psalam su pjevali mladomisnikova sestra Janja i rođak Marko. Molitvu vjernika pjeva li su mladomisnikov otac Ivan i brat Jure. Na oltaru su uz ostale svećenike bila prisutna još četiri ovogodišnja mladomisnika.
Civilni mladomisnikovi kumovi na Mladoj Misi bili su Joskan Dragićević i njegova supruga Fila, dok je za crkvenoga kuma mladomisnik izabrao svoga propovjednika don Nikolu Tomaševića.
Župnik je u pozdravu istaknuo kako mladomisnikov stric don Ilija , kao i njihov rođak don Ante Pavlović, ove godine slave 35 godina svećeništva na čemu im je iskreno čestitao. Također je i sestri Matildi Luburić čestitao 50 godina redovništva. Mladomisnik je svetu Misu slavio istim kaležom kojim je svoju Mladu Misu slavio njegov stric don Ilija prije 35 godina, tj. 1981. godine.
Za propovjednika svoga mladomisničkog slavlja don Ilija je izabrao svoga kolegu don Nikolu Tomaševića, svećenika varaždinske biskupije, čiju propovijed na kraju donosimo u cijelosti.
Župnik je također istaknuo kako župa Studenci trenutno ima 12 živućih svećenika i 5 časnih sestara, te pozvao narod Božji da uvijek mole za svećenička zvanja, kako za one koji se odlučuju za svećeništvo tako i za one koji su zaređeni da ustraju na svome svećeničkom putu.
Mladomisnik je na kraju misnoga slavlja zahvalio svima, uslijedio je Te Deum, te na kraju svečani mladomisnički blagoslov petorice ovogodišnjih mladomisnika.
Zbor je na kraju zapjevao Zdravo Djevo, a narod se ispunjen mladomisničkim duhovnim osvježenjem uputio prema šatoru u blizini crkve gdje se nastavilo popodnevno mladomisničko slavlje pod šatorom.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.svetistesrcaisusovastudenci.info