Hodočasnički put križa

Foto: www.facebook.com/Župa-Kočerin-službeni-profil

KOČERIN – Po vrlo lijepome i sunčanome vremenu, na blagdan sv. Josipa, vjernici župe Kočerin obavili su hodočasnički put križa od Ljubotića do Crnih Lokava. Povorka s mnoštvom vjernika krenula je ispred crkve Svetoga Ante u Ljubotićima, a sve je završilo misnim slavljem na groblju u Crnim Lokovama, te molitvom i druženjem kod spomenika poginulima. Ove godine se prvi put molilo uz tek postavljene trajne postaje križnoga puta koje su mještani Ljubotića i Crnih Lokava načinili kao svoj zavjet. Put križa i svetu Misu predvodio je fra Mario Knezović, kočerinski župnik. Pjevale su članice zbora iz Ljubotića i odseljene crnolokvanke iz Splita.

Zanimljivo je spomenuti da najstarija vjernica hodočasnica ima 91. godinu Anica Soldo, Galuša. Ona je bez ikakva napora, kako reče, prošla dugi put od 7 kilometara.

Osim novih postaja križnoga puta od groblja pa do spomenika poginulima postavljena su i otajstva krunice, te pored groblja slika Milosrdnoga Isusa. Druženje je zaključeno ručkom koji su za 500 vjernika priredili crnolokvani.

Izvor: Crkva na kamenu/www.kocerin.info