Još jedan nogometaš prijatelj Caritasa

Nakon što je novu aktivnost Biskupijskoga Caritasa „Jelo na kotačima” nedavno podržao nogometaš Marin Aničić, danas se preko istoga Caritasa na dobročinstvo potrebitima javio još jedan nogometaš, Toni Šunjić, s donacijom od 5.000 KM.

Podsjećamo, u izvanrednim okolnostima Mostarski je Caritas uveo novost u projekt Skrbi za stare i nemoćne u sklopu kojega se ostvaruje humano djelo: „Jelo na kotačima“. Djelatnici Caritasa svakodnevno dostavljaju tople obroke u brojne domove starih, bolesnih i osamljenih osoba. Od početka akcije broj korisnika stalno raste. A upravo po velikodušnim donacijama mladih koji imaju ne samo moćne i vješte noge za športa nego i plemenito srce za nemoćne i potrebite, djelatnici Caritasa, raspoređeni u tri “momčadi” ili još bolje “djevojčadi”, mogu danomice dostavljati tople obroke u domove na području Mostara i Čapljine.

Ovu hvalevrijednu donaciju ravnatelju Caritasa u  Mostaru, don Željku Majiću, uručio je don Josip Galić, župnik Potoka – Bijeloga Polja, rodne župe športaša Šunjića. Ovaj mladi nogometaš nije zaboravio svoga zavičaja, nego je plemenitim darom pomogao potrebite župe preko Župnoga Caritasa.

Neka darežljivi Bog dobrim zdravljem nadari ovoga darovatelja, rekao je ravnatelj Caritasa, obećavši da će stalno biti u molitvama djelatnika i korisnika Caritasa, posebno u sv. Misi koja se svakoga petka slavi u kapelici sv. Stjepana, đakona i prvomučenika, u Mostaru, a nakana je upravo za sve dobročinitelje i prijatelje Caritasa.

Toni Šunjić počeo je trenirati u Omladinskoj školi Zrinjskoga. U sezoni 2007./2008., u kojoj je Zrinjski osvojio Kup BiH, uglavnom je ulazio s rezervnoga položaja, a standardan je postao u sezoni 2008./2009., u kojoj je Zrinjski osvojio naslov prvaka. U Zrinjskom je odigrao 89 utakmica. Nastupio je s bosansko-hercegovačkom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, 2014. Trenutačno igra u moskovskom Dinamu.
Toni, pratilo Te zdravlje i junaštvo!