Korizmena duhovna obnova za osnovnoškolce

Foto: http://mostar.ssfcr.org

TOMISLAVGRAD – U subotu, 18. ožujka, u popodnevnim satima uoči treće korizmene nedjelje, na temu “Mijenjam sebe – mijenjam svijet” razmišljala su, stvarala i molila djeca aktivni članovi tomislavgradske župe.

Sa sestrama: s. Danijelom Brekalo, s. Anđelom Pervan, s. Zdravkom Širić i s. Brankom Perković mladi su se duhovno pripremali za ovogodišnje slavlje Uskrsa, promišljajući kako svatko od nas malenom promjenom u sebi, mijenja svoje okruženje i time cijeli svijet. Na susretu se okupilo 75 djece, a radili su podijeljeni u tri grupe gdje su najmlađi (1.-4. razred) bili pravi mali umjetnici. Nakon popodnevnoga programa koji je započeo u 14 sati te zajedničkoga stvaralačkog rada i molitve, u 17 sati, zajedno s roditeljima koji su nam se pridružili, u crkvi su imali prigodu za sv. ispovijed. Potom su svi zajedno sudjelovali na misnome slavlju koje je predvodio tomislavgradski župnik fra Slaven Brekalo.

Bila je ovo prigoda za susret s drugima i sa samim sobom, sa svim onim prekrasnim u nama koje nam je Bog dao i koje možemo iskoristiti za dobro naše i drugih oko nas, za proslavu Stvoritelja. Samo jedan mali korak, malena odluka za dobro, čini čuda i mijenja svijet čineći ga mjestom gdje Bog prebiva.

Izvor: Crkva na kamenu/http://mostar.ssfcr.org