Korizmena duhovna obnova za osnovnoškolce

Foto: https://zupapotoci.ba/

POTOCI – U subotu, 9. ožujka 2024. u 10,00 sati u Samostanu časnih sestara Franjevki u Bijelom Polju, časne sestre Zdenka Kozina, Marija-Ivana Boban i Marija Šimić sa svojim suradnicama kandidaticama i postulanticama i župnik don Rajko Marković organizirali su Korizmenu duhovnu obnovu za bjelopoljsku djecu viših razreda osnovne škole. Odazvalo se 40 učenika, neki su iz bližega došli pješice, a neke su iz daljega dovezli roditelji.
Svi su se sudjelovatelji po dolasku okupili u prikladnoj samostanskoj dvorani, gdje ih je župnik sve pozdravio, zatim najavio cjelonoćno klanjanje koje će se i ove godine organizirati u našoj bjelopoljskoj župnoj crkvi s Velikog četvrtka na Veliki petak koje će predvoditi mladi iz župe, a onda im je predstavio cjelodnevnu molitvu kod Isusova groba na Veliku subotu, koju će predvoditi upravo oni vjeroučenici viših razreda Osnovne škole.
Zatim su se svi zajednički pomolili molitvom Očenaša, župnik je sve nazočne blagoslovio, časnim sestrama zahvalio i svima zaželio uspješnu duhovnu obnovu. Poslije molitve sestre su nastavile rad po skupinama, gdje su se uključivala sva djeca. U 12,30 sati pripremljen je zajednički domjenak,  časne su počastile djecu sokom i keksom, a župnik sendvičima.
Nakon marende i odmora, župnik je bio na raspolaganju za sv. ispovijed, pa su se neka djeca ispovijedila, a u 14,00 sati slavljena je sveta Misa u samostanskoj kapeli, koju je predslavio župnik te okupljenima uputio prikladnu propovijed. U svetoj Misi djeca su sudjelovala čitanjima i molitvom vjernika. Poslije sv. Mise učenici su se zadovoljni i duhovno obogaćeni uputili svojim kućama. Bogu hvala na svim milostima koje nam je udijelio na ovom susretu.

Izvor: Crkva na kamenu/https://zupapotoci.ba/