Kušnje nas pozivaju na svetu opreznost u vjeri

MOSTAR – U organizaciji biskupijskog duhovnog pokreta mladih “Mi ViDiMo”, ovoga četvrtka u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, upriličena je korizmena duhovna obnova za mlade. Duhovna obnova započela je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio don Branimir Bevanda, a nastavila se uz svetu Misu koju je slavio don Marin Skender.
Tijekom cjelokupnog trajanja duhovne obnove mladi su na raspolaganju imali i svećenike za sakrament svete ispovijedi. Na kraju don Marin Skender održao je i duhovni nagovor na temu “Isusove i naše kušnje”.
Don Marin je kušnje predstavio kao sastavni dio vjerničkoga života i naveo kako su one način na koji Bog želi provjeriti našu vjeru i odnos s Njim. Budući da izlaganju pred kušnjama nije bio pošteđen ni Božji sin, don Marin je naglasio da je upravo Isusov primjer savršen prikaz kako im odoljeti.
“Kušnje nas pozivaju na svetu opreznost u vjeri. A odoljeti kušnjama možemo samo ako smo duhovno jaki, uz okolnosti molitve, duboke posvećenosti i prihvaćanja Božje riječi”, istaknuo je.
Na samome kraju duhovnoga nagovora, don Marin je potaknuo mlade na aktivno čitanje i razmišljanje o Božjoj riječi jer je upravo ona ta koja uvijek pruža način i primjer borbe sa svijetom u kojem živimo.
Cjelokupan program duhovne obnove na poseban način obogatila je i glazbena pratnja biskupijskog zbora mladih, “ViDeMus”.
Korizmena duhovna obnova zaključena je uz govor studentskoga kapelana don Branimira Bevande koji je uza zahvalu, u ime biskupijskoga duhovnog pokreta uputio i čestitku za nadolazeći blagdan Uskrsa.

Barbara Damjanović

Izvor: Crkva na kamenu