Međunarodno stručno usavršavanje kao dupli rođendanski dar

Foto: www.caritas-mostar.ba

POTOCI – Stručno usavršavanje u Ustanovi za obrazovanje odraslih „Emaus“ održano je povodom obilježavanja dvadesete obljetnice Dječjeg vrtića „Sveti Josip“.

Na ovoj međunarodnoj obuci sudjelovalo je više od 100 odgojitelja i ravnatelja vrtića iz tri županije, od Dubrovnika do Konjica.

Misao vodilja cijelog skupa fokusirala se na priču u funkciji cjelovitog razvoja djeteta, s naglaskom na scensku lutku i način stvaranja priča s djecom i za djecu.

Uz partnerstvo Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, kao i Zavoda za školstvo Mostar, obuku su vodile: doc. dr. sci. Vladimira Velički, predstojnica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu; Brankica Blažević, prof. pedagogije, stručni suradnik i Dragica Vinožganić Rodbinić, odgojitelj-savjetnik.

Program su upotpunile i tri različite kreativne radionice, dok je cijelo stručno usavršavanje vodila ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih „Emaus“, magistra Tanja Raič Tarčuki.

„Nastojali smo našu proslavu dvadesetog rođendana Vrtića uistinu podijeliti sa svima pruživši priliku svim vrtićima da se, zajedno s nama, usavršavaju u svome radu“, istaknula je ravnateljica vrtića „Sveti Josip“, s. Darija Jovanović.

Inače, ova obuka je prva u nizu još jednog rođendanskog slavlja koje će trajati cijelu ovu godinu – Caritas hercegovačkih biskupija ove godine proslavlja 35 godina svoga djelovanja!

Izvor: Crkva na kamenu/www.caritas-mostar.ba