Molitve upućene bl. Alojziju Stepincu

Foto: http://www.kocerin.info/

KOČERIN – Veoma svečano bilo je u nedjelju 4. veljače u Podvraniću u župi Kočerin gdje je proslavljena sveta Misa uoči proslave bl. Alojzija Stepinca. Sve je započelo procesijom u kojoj su nošene moći blaženika i pjevale se litanije bl. Alojzija. Naime, Zagrebačka nadbiskupija udijelila je moći blaženika, dio iz kosti blaženika, o čemu je javno pročitana odluka. Pred kipom bl. Alozjija molitvu za njegovo proglašenje svetim uputio je fra Svetozar Kraljević, rodom iz Podvranića.
Euharistijsko slavlje predslavio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevače provincije. U dirljivoj propovjedi o blaženiku uključio je i druge žrtve našeg naroda u tom dobu.
Pjevanje su animirali kočerinski framaši pod vodstvom Marte Sabljić. Čitanja su pročitali David Udovičić, Marija Udovičić i Matej Sesar. Evanđelje je navijestio fra Velimir Mandić. Na kraju misnoga slavlja župnik fra Mario Knezović uputio je riječi zahvale, te sve okupljene pozvao na ručak koji je bio priređen na školskome igralištu. Vjernici su nakon Mise osobno častili blaženikove moći i izgovarali svoje molitve i zavjete, te bili dionici zajedničke fotografije.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.kocerin.info/