“Nazaret” i “Emanuel” u mostarskim župama sv. Luke – Ilići i sv. Marka – Cim

Foto: http://kristadobrogpastira.com

ILIĆI-CIM – Svaka ljudska osoba vrijedna je poštovanja, te ima pravo na rad i usavršavanje. Osobe s poteškoćama u razvoju, bez obzira na svoja ograničenja, imaju tjelesne, duhovne i osobne potencijale koji se mogu razvijati.

U sklopu Caritasova Rehabilitacijskog centra Sveta Obitelj za osobe s posebnim potrebama od rujna 2006. godine djeluje radionica “Emanuel” za izradu predmeta od gline i drveta. Radionicu čini 10-ak osoba s posebnim potrebama.

Centar za radno osposobljavanje osoba s poteškoćama u razvoju “Nazaret” djeluje od 1999. godine. Osobe u Centru “Nazaret” na osobit se način bave radionicom za drvodjelstvo, uokvirivanjem slika, tekstilom, izradom dekorativnih predmeta od papira, voska, platna…

Na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje u župnoj crkvi Krista Dobrog Pastira gostovali su djelatnici i štićenici Centra “Nazaret” i radionice “Emanuel” koje je ugostio župnik don Ivan Perić zajedno s pastoralnim osobljem. Oni su sa svojim voditeljima i volonterima na platou ispred crkve izložili svoje radove nakon svetih Misa u 10 i 18 sati. U ponudi vjernicima našlo se dosta lijepih stvari: slike, uskrsni ukrasi, glinene posude, privjesci različitih vrsta, križevi, šalice, satovi, okviri za sliku, magneti, kućice za ptice, stalci za boce… i mnogo toga što su vrijedne ruke napravile. Kupnjom bilo čega vjernici su pomogli rad Caritasovih ustanova. Nakon promidžbeno-prodajne izložbe zadržali su se u kratkome druženju i ukusnom objedu kojeg je osigurao župnik.

Izvor: Crkva na kamenu/http://kristadobrogpastira.com