Oprost nije čin. Oprost je proces

MOSTAR – Biskupijski duhovni pokret mladih „Mi ViDiMo“ organizirao je tribinu za mlade na temu „Oprost“. Mladi su ovoga četvrtka ugostili profesoricu s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dr. sc. Zoricu Maros.
U uvodnom razgovoru profesorica Maros mladima je predstavila oprost kao istinski dar. Objasnila je kako iskreno i bezgranično praštanje drugima nije simbol naivnosti i slabosti, nego upravo čin plemenite namjere kojom se može prekinuti zlo koje neopraštanje donosi. „Oprost nije čin. Oprost je proces.“, istaknula je Maros i dodala kako rad na negativnim emocijama i odustajanje od osvete već čine veliki korak naprijed na putu opraštanja.
Duhovnu večer upotpunile su i glazbene izvedbe biskupijskog zbora „ViDeMus“ kao i prigodne točke dramske sekcije pokreta. Uz bogati duhovni program, održana tribina za mlade imala je i humanitarni karakter. Na kraju tribine svi okupljeni mladi svojim su dobrovoljnim prilogom, pri kupovini knjiga „Tišina“ i Krijesnice“, mogli sudjelovati u velikoj humanitarnoj akciji „Hercegovina za Afriku“ koju organizira voditeljica tribine, Marija – Zorka Vasilj.