Permanentno obrazovanje mladih svećenika

Foto: KTA

MASNA LUKA – Permanentno obrazovanje za mlade svećenike Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održano je 23. ožujka 2022. u Kući molitve u Masnoj Luci uz sudjelovanje biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke te voditelja svećeničkoga susreta dr. sc. don Đulijana Trdića.
Ovogodišnji je susret bio svojevrsno osvježenje za provedbu Sinodalnoga puta koji se provodi u Općoj Crkvi. Stoga su se i predavači, svatko iz perspektive svojeg područja djelovanja, trudili potaknuti tridesetak mladih svećenika zaređenih posljednjih deset godina na dublje promišljanje o vjeri i na istinsko življenje svećeničkog poziva zajedno hodeći putovima Gospodnjim.
Nakon uvodnoga pozdrava i molitve Trećega časa, uslijedilo je uvodno razmišljanje u cijeli susret koje je održao dr. Trdić, rektor CBS- a u Splitu, koji je govorio o temi „Kušnje na putu ostvarena zvanja”.
Drugo predavanje na temu “Važnost trajne izgradnje prema crkvenim dokumentima“ održao je biskup Palić.
Mladim se svećenica obratio i provincijal fra Miljenko, a domaćin fra Josip Vlašić pobrinuo se za ugodan boravak na planinskome zraku i molitvenom ambijentu.
Euharistijskim slavljem i zajedničkim objedom završena je jednodnevna molitveno-obrazovna izgradnja mladih svećenika.
Nakon svakog predavanja mladi su svećenici iznosili vlastita iskustva i zapažanja uz mogućnost neposrednog postavljanja pitanja predavačima, izmjene razmišljanja, konstruktivnih prijedloga i poticaja, prenosi mrežna stranica Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Izvor: Crkva na kamenu/KTA