Pokornička korizmena hodočašća u Hrasno

Foto: https://stolac.city/

HRASNO – I ove godine, svake korizmene nedjelje, kao i prethodnih godina, organizirano je pokorničko hodočašće župa Trebinjsko-mrkanske biskupije i ostalih župa koje žele sudjelovati u Svetištu Kraljice Mira u Hrasno. Ovogodišnja pokornička hodočašća u korizmi započela su u župi Hrasno 18. veljače. Program započinje svake nedjelje u 15 sati s pobožnosti križnoga puta. Nakon križnoga puta bit će mogućnost za svetu ispovijed te pobožnost pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon čega slijedi sveta Misa.
Župe Stolac, Rotimlja i Stjepan Krst hodočastile su predvođene svojim župnicima na Treću korizmenu nedjelju (Bezimena), 3. ožujka na pokorničko korizmeno hodočašće u  Hrasno. U Svetištu je najprije bio križni put uz Gospinu Gradinu, koji su predmolili sa svojim mladima župnici hodočasničkih župa, a pjevači stolačkih zborova predvodili su pjevanje. Poslije je bila prigoda za sv. ispovijed, zatim klanjanje pred Presvetim, te je, uz koncelebraciju župnika, Misu predslavio i  propovijedao don Marko Šutalo, župnik u župi sv. Ilije Proroka u Kruševu. Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su mladi hodočasničkih župa.

Na Četvrtu korizmenu nedjelju, 10. 3. 2024. župe Aladinići, Prenj i Trebinje organiziraju molitveno-duhovni program a misno slavlje predvodi don Ivan Perić, župnik župe Studenci.

Na Petu korizmenu nedjelju, 17. 3. 2024. župe Domanovići, Ravno i Trebinja organiziraju molitveno-duhovni program a misno slavlje predvodi don Krešo Puljić, župnik župe Dračevo.

Izvor: Crkva na kamenu/https://stolac.city/