Sarajevo

Pozdrav i čestitka predsjednika redovničke Konferencije provincijala Marinčića nadbiskupu Vukšiću na kraju Mise i uvođenju u službu nadbiskupa vrhbosanskog

Foto: KTA

Na kraju Euharistijskog slavlja i liturgijskog uvođenja u službu nadbiskupa metropolita vrhbosanskog mons. Tome Vukšića, 12. ožujka 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu pozdravnu riječ i čestitku uputio je u ime redovnika i redovnica provincijal fra Jozo Marinčić, predsjednik Konferencije redovničkih poglavara i poglavarica u BiH. Riječi provincijala fra Joze prenosimo u cijelosti.

Draga braćo i sestre,

sve vas srdačno pozdravljam, a ovom prigodom posebno se želim obratiti dvojici među nama, danas u središtu naše pozornosti – nadbiskupima Vinku i Tomi!

Uime Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, upućujem vam zahvalu i srdačne čestitke, sa željom da Vas Gospodin podupire svojom milosti i daruje vam obilje snage u pastirskom služenju općoj i mjesnoj Crkvi.

Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH promiče posvećeni života kao evanđeosko poslanje u Crkvi i rasta zajedništva i suradnje između redovničkih ustanova, kao i njihove suradnja s Biskupskom konferencijom BiH.

Uzoriti oče Kardinale Vinko, kroz tri desetljeća vođenja naše nadbiskupije i metropolije, uvijek ste tražili putove očuvanja duha zajedništva, nastojali ste prepoznavati i priznavati karizmu svake pojedine redovničke zajednice kao dar Duha Svetoga i kao poticaj na rast u duhovnom životu ove mjesne Crkve. Tražili ste i uglavnom nalazili razumijevanje za pojedina pitanja naših redovničkih zajednica na njihovom putu, hvala Vam na tome. Hvala Vam na suradnji i očinskoj brizi za rast karizmi naših redovničkih zajednica.

Neka Vas Gospodin dalje održi što aktivnijim suradnikom u svojim planovima spasenja!

Preuzvišeni gospodine, dragi nadbiskupe Tomo!

Upućujem Vam srdačne čestitke i dobrodošlicu uime Redovničkih zajednica u BiH, koje Vas prihvaćaju radosna i otvorena srca i puni spremnosti za zajednički rad na Božjoj njivi. Radujemo se zajedničkom radu u kojem ćemo, zajedničkom kršćanskom nadom, koračati istom cilju. Ne sumnjam da će nas međusobno u svemu voditi kršćanska ljubav, koja je veza savršenstva. Vaše vođenje naše nadbiskupije i zajedništvo s Vama, u čemu god to bude potrebno i moguće, mnogo će nam značiti u vremenu koje je pred nama, te biti, čvrsto se nadam, velika duhovna korist za Crkvu u BiH.

Dragi nadbiskupe Tomo želim Vam, onu duhovnu hrabrost i duhovnu radost da se darujete, da pripadate svakome i da svaki svećenik, svaki redovnik, časna sestra, svaki vjernik osjeti da ste njegov. Da se po Vama Krist daruje svakome i da preko Vas bude vidljiv, prepoznatljiv, življen i slavljen.

S ovim mislima, dragi nadbiskupe Tomo, od srca Vam želim blagoslovljene dane u služenju Bogu i Božjem narodu. Dobro nam došli! (kta)

Izvor: Crkva na kamenu/ KTA