Pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) susret je mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Ovaj je iznimni – održava se nakon pet godina (zbog Covid-a i potresa koji je pogodio glavni grad Hrvatske, te je i odgođen). SHKM održat će se u Bjelovaru, 17. rujna 2022. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.), Sisku (2012.), Dubrovniku (2014.) i Vukovaru (2017.). Kao svakom do sada i ovom se posebice radujemo!

Sam Susret trebao bi se odvijati ovako:
17. rujna 2022.

do 10.00
dolazak u župe
10.00 – 12.00
program upoznavanja i molitvenog
zajedništva po župama
ručak
do 13.45
dolazak u Bjelovar
slobodan program: razgledavanje
punktova domaćina: sajam zvanja,
katolički interliber, dnevni boravak, itd.
15.15- početak procesije prema stadionu
16.00 – Animirani pred program na stadionu
17.00 – Svečano misno slavlje
nakon mise – koncert i odlazak kućama

Direktne prijave u Bjelovar nisu moguće, kao ni pojedinačne prijave meni osobno, nego sve preko župnih ureda.
Sve informacije o samom susretu, geslu, logu i himni možete pronaći na službenoj stranici https: www.shkm.hr, a sve pod geslom: Sursum corda(„Gore srca“).
Na razini Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije dogovorene su dobne granice za sudjelovanje na SHKM u Bjelovar. Donja dobna granica je 14, a gornja 30 godina. Svi izvan ovih dobnih granica mogu sudjelovati jedino uz preporuku župnika. Ne smijemo zaboraviti i svima naglasiti da susret traje jedan dan, odnosno dva dana – ukoliko netko želi noćenje u dvoranama! Ukoliko netko planira ići samo u nedjelju – sve se ove dolje navedene informacije tiču sviju!
Prijave mladih za Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru 2022. godine odvijat će se isključivo preko župnih ureda koji će prijave proslijediti meni, kao povjereniku za mlade naših biskupija. Tko planira ići osobnim prometalom, treba biti prijavljen kod svog župnika! Pojedinačne prijave nisu moguće. Prijave mladih trebate poslati najkasnije do 5. kolovoza 2022.  Poslije ovoga datuma bit će nemoguće bilo koga prijaviti, niti će itko moći ići bez prijave.  Mladi trebaju znati da ovo nije izlet nego hodočašće, a na hodočašće se treba pripremiti kroz kateheze, a materijal za kateheze možete preuzeti na službenoj stranici: shkm.hr – pod MULTIMEDIA – link DOKUMENTI: https://www.shkm.hr/materijali/.

Ovim dopisom, dakle, molim sve one koji planiraju poći na ovaj Susret da na električnu poštu: mladi@biskupija-mostar.ba ili na osobni e-mail: branimir.bevanda.mp@gmail.com, najkasnije do 5. kolovoza 2022. dostave potrebne informacije koje su nužne kako bismo mogli mlade registrirati (ime, prezime, spol, datum rođenja, veličina majice, mjesto, župa, napomena). Prijave hodočasnika pišite u Excelu (ovdje možete skinuti obrazac program hodočasnika za SHKM u Bjelovaru – zadnja stavka kad kliknete pojam DOKUMENTI : https://www.shkm.hr/prijave/ i kao takve proslijediti na e-mail.
Za sve daljnje informacije stojim na raspolaganju. Kontakt broj: +387 63 660 757 ili e-mail: branimir.bevanda.mp@gmail.com.
Hvala na suradnji, iskren pozdrav u Gospodinu i želim Vam što bolju pripravu za Susret.

don Branimir Bevanda
Povjerenik za mlade hercegovačkih biskupija

PROGRAM SHKM-A