Proslava sv. Josipa Radnika u župi Domanovići

Foto: Crkva na kamenu/caportal.net

DOMANOVIĆI – Sv. Josip Radnik, uzor i primjer za nasljedovanje, zaštitnik je nekoliko župa u Bosni i Hercegovini. U župi Domanovići kršćanski vjernici svake se godine usavršuju u svojoj vjeri kroz trodnevnicu uoči proslave zaštitnika župe. Župnik don Gordan Božić pozvao je don Milenka Krešića, profesora na Teologiji u Sarajevu, da predslavi svete Mise tijekom prve i treće večeri trodnevnice, a drugu večer misno slavlje predvodio je don Ante Pavlović, profesor i ravnatelj Teološkoga instituta u Mostaru. Vjernici su imali priliku i za svetu ispovijed.

Prvu večer trodnevnice, nakon svete Mise, koja je slavljena u 18 sati, domaće kulturno-umjetničko društvo organiziralo je smotru folklora na kojem je nastupilo nekoliko kulturno-umjetničkih društava koja su sa svojim koreografijama podsjetila sve prisutne na stare običaje svoga kraja i pokazali raznolik folklor.

Misno slavlje na patron župe, 1. svibnja, predvodio je don Nikola Menalo župnik župe Blagaj-Buna i sudski vikar naših biskupija Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske. Na slavlju se okupilo desetak svećenika koji su u koncelebraciji preporučivali nebeskome zaštitniku sv. Josipu ne samo župljane nego i sve vjernike.

Župnik don Gordan na kraju je zahvalio don Nikoli, svećenicima, pjevačima koji su predvodili pjevanje tijekom svete Mise, ministrantima i svima koji su pridonijeli u organizaciji proslave župnoga patrona.

Izvor: Crkva na kamenu