Proslava sv. Josipa Radnika

Foto: Cnak

DOMANOVIĆI – Župa Domanovići, u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji jedina posvećena sv. Josipu Radniku, proslavila je 1. svibnja svoga nebeskoga zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je don Božo Goluža, profesor i urednik Crkve na kamenu, uz koncelebraciju župnika don Gordana Božića i još 10 svećenika.
Misno slavlje pjesmom je pratio župni zbor, mladi su čitali čitanja i molitvu vjernika, a ministranti sudjelovali i pobožno pratili.
Don Božo je u propovijedi nazočnima približio lik sv. Josipa istaknuvši vrline koje su obilježile njegov ovozemaljski život: vjera, rad, istinoljubivost, požrtvovnost za obitelj.
Na kraju svete Mise župnik don Gordan zahvalio je predvoditelju misnoga slavlja, svećenicima na zajedništvu kao i svim okupljenim vjernicima na sudjelovanju.
Proslavi zaštitnika župe Domanovići prethodila je duhovna trodnevnica koja je započela u nedjelju, 28. travnja. Nakon svete Mise povodom obilježavanja blagdana sv. Josipa Radnika održan je tradicionalni nastup folklornih kulturno-umjetničkih društava koja su prezentirala kulturu i običaje svoga kraja. Misno slavlje tijekom trodnevnice predvodio je don Ivan Marčić, kapelan župe sv. Mateja na Rudniku.

Izvor: Crkva na kamenu